Over Odette

Mijn naam is Odette Hensen, ik ben geboren in 1960, sinds 1996 woonachtig in Gouda en ben moeder van een zoon (1997).  Na een sociaal wetenschappelijke studie werk ik sinds 30 jaar op verschillende terreinen in de zorg waaronder de jeugdzorg, de opvang van asielzoekers, de psychiatrie en het sociale domein van opvang en begeleiding aan kwetsbare mensen.

In 2016 ben ik bij Peter Schoutens en Lena Span, op de sfeervolle locatie van kuuroord De Schouw in Noordgouwe (Zeeland), gestart met de twee jarige vakopleiding tot energetisch masseur en ademcoach. De opleiding is zowel een ‘technische’ vakopleiding voor diverse vormen van massage maar is tegelijk ook een ontdekkingsreis naar onze essentie en schoonheid.

In de verhalen van mensen die ik tijdens mijn werk ontmoet gaat het vaak over eenzaamheid, innerlijke strijd, verlangens, verlies en verdriet. Maar net zo vaak gaat het over moed, nieuwe keuzes maken, zelfoverwinning, hoop en vertrouwen. De mooiste gesprekken vinden plaats als we onszelf aan elkaar durven laten zien.  Als we vanuit openheid en kwetsbaarheid woorden geven aan wat diep van binnen in ons.

Al deze ontmoetingen hebben mij enorm verrijkt. In de wereld van mooie plaatjes lijkt er soms geen ruimte om jezelf kwetsbaar te tonen. Maar in het leven van alle dag zijn er nu eenmaal ‘eb en vloed’.  Ook mijn leven heeft lastige periodes gekend. En de weg die ik bewandeld heb voelde soms donker en eenzaam. En in ons leven van eb en vloed staan we eigenlijk heel dicht bij elkaar als het gaat om de vervulling van onze diep menselijke behoeftes en ons verlangen naar bevestiging dat we goed zijn zoals we zijn.

Tijdens mijn massage laat ik mij leiden door het gegeven dat we goed zijn zoals we zijn en dat we niets aan onszelf hoeven te veranderen. En juist dit uitgangspunt blijkt een grote uitdaging: om van onszelf te houden precies zoals we zijn. Aanraking in combinatie met een diepe ademhaling bieden de gelegenheid om dit in onszelf te ervaren. Te ervaren dat achter iedere verkramping of beperkende gedachte zich een ruimte bevindt die we kunnen ‘inademen’.  Waarmee we onszelf kunnen verruimen.

Ik hoop dat je deze grotere ruimte in jezelf tijdens de massage kan ervaren en ont-dekken. Dat je kan voelen dat je goed bent zoals je bent, met alles wat er in je is. Dit is de uitnodiging aan jou!  En aan mijzelf!

Welkom en ik hoop jou te ontmoeten!!